/// Комбайн Rostselmash RSM161

Комбайн Rostselmash RSM161

Мощен и икономичен двигател Cummins 380 к.с.
На RSM 161 е монтиран мощен и икономичен 6-цилиндров двигател Cummins QSL 9, L6, 380 к.с., St-IVF. Голям запас на въртящия момент (25 %), надеждна конструкция, ниски разходи за обслужване в съчетание с висока икономичност.
 
Сламотръси с увеличена площ на сепарация
6 бр. сламотръси с обща площ 6,1 кв.м. и отделно доовършаващо устройство, което допринася за по-качественото овършаване и минимални загуби на продукцията. Максималното отделяне на зърното от класа е обезпечено чрез оптимални вибрации на сламотръсите.
 

Ефективна система за очистване OptiFlow
За почистване на семето се използва 2-степенна система за очистване  OptiFlow с патентовани сита с площ 7,1 кв.м. Мощният оптимизиран въздушен поток, увеличената  разлика в нивата на палцевата решетка и сборно-тръскащата дъска, значително подобряват процеса на очистване. За горното сито е използвана технология,при която гребените са с различна височина. Това патентовано решение обезпечава по-равномерно разпределение на въздушният поток и предотвратява задръстването на ситото от класове. В системата за почистване се използва двупоточен турбинен вентилатор с шест лопатки и електронно управление на жалюзите.Честота на въртене се регулира от кабината и се показва на панела на управление. Почистване на ситата и компонентите се извършва бързо и удобно, настройките на ситата се извършват лесно – от оператора в кабината.
 
Система за овършаване TETRA Processor
Устройството Tetra Processor притежава подвижен контра-барабан с автоматично електронно регулиране на разстоянието по цялата дължина. Огромна площ на овършаването — 3.3 кв.м и почистването-6,1 кв.м (сумарно 9,4 кв.м), обезпечава интензивния процес на сепарация с минимални наранявания на зърното и сламата. Системата на овършаване Tetra Processor, направена с използване на барабан с диаметър 800 мм, осигурява постоянно и надеждно овършаване без загуби. Сепараторът с диаметър 750 мм допринася за движение на зърнената маса по плавна траектория. Ширината на устройството — 1 650 мм — позволява да се постигне производителност на комбайна до 45 т / час.
 
Наклонена камера с висока пропускателна способност
Камера от ново поколение с ускоряващ битер на изхода — снабдена с камъкоуловител и общ хидравличен извод. Има регулируем ъгъл на атака за увеличаване на производителността и удобството за работа при всички култури без преоборудване.Обезпечено бързо присъединяване на адаптери (хедери до 4 500 кг).
 
Сечка за надробяване и разхвърляне
Подобрено надробяване и разхвърляне на растителната маса чрез използване на 2-скоростна сечка. Работи ефективно и при прибиране култури на слята повърхност, и при окопни. Голямото количесто на ножовете и контраножовете гарантира качествено надробяване. Има възможност за регулиране ширината на разхвърляне на сламата от кабината (опция). 
 
Кабина Luxury Cab с информационна система Adviser III
Комбайнът RSM 161 е снабден с нова кабина Luxury Cab. Намирайки се в нея, Вие разбирате колко удобно може да бъде работното място и ще бъдете удовлетворени от комфорта, който действително помага да се работи ефективно, с по-малко напрежение и умора. Информационно-гласовата система Adviser III непрекъснато следи за процесите на овършаване и работата на всички механизми. Тя позволява да се контролира стабилността на технологичния процес, предотвратява аварии на агрегатите и механизмите на комбайна.
 
Хедер Power Stream
Power Stream гарантира повишена производителност за сметка на намаляването на загубите и оптимално подаване на растителната маса. Използването на този хедер заедно с оригиналния режещ апарат (привода на апарата е на основата на планетарен редуктор) съкращава загубите на зърно от разпиляване и гарантира равномерно подаване независимо от условията на работа. Хидроприводът на мотовилото притежава функцията да синхронизира и автоматически да изменя оборотите на мотовилото в зависимост от скоростта на движение на комбайна.
 
Бързо разтоварване
Зърнови бункер с голяма вместимост с подобрена схема за разтоварване в транспорт, с височина на борда повече от 4 метра, виброподбудители на бункера и електрическо регулиране на скоростта на разтоварване от кабината. Обем на бункера — 10 500 литра — такъв обем позволява ефективна работа на комбайна и снижава количествата на циклите за разтоварване. Със скорост на разтоварване от 115 л / с, пълен бункер се разтоварва за 2 минути. Може лесно да се претоварва зърното във всяка една товарна машина и ремаркета.

/// Технически данни

Модел Зърнокомбайн RSM 161
Ширина на хедера, м 7/9
Ширина на захвата на подбирача, м 3,4/4,3
Скорост на движение на ножа, ход/мин 1 180
Стъблоповдигачи стандарт
Транспортна количка на хедера стандарт
Наклонена камера верижно-планков транспортьор с ускоряващ битер
Устройство за отделяне на камъни стандарт
Диаметър на вършачния барабан, мм 800/750
Честота на въртене на вършачния барабан, об/мин 210-970
Площ на сепарация сламотръса, м² 3,3
Площ на очистващите сита, м² 7,1
Обороти на вентилатора, мин⁻¹ 550-1 400
Вместимост на бункера, л 10 500
Дебит на разтоварващия шнек, л/сек 115
Сламонадробител разхвърляне на плявата
Кабина Luxury Cab
Информационна система Adviser III
Автопилот опция
Система за картографиране на добива и влажността опция
Система за видеоконтрол зоната на разтоварване и задния ход опция
Трансмисия хидростатична
Брой скоростни диапазони 3-скоростна с електрохидроуправление
Гуми на водещите колела 30,5L R32; 800/70R32; 680/85R32; 900/60R32; 1050/50R32;
Гуми на управляемите колела 18,4 R24; 21,3-24; 500/70/R24; 500/85/R24; 600/65R28;
Сменяемо верижно задвижване на предните колела опция
Задвижване на всички колела опция
Двигател производител Cummins QSL 9
Двигател еконорма Stage 4 Final
Номинална мощност, к.с./кВт 380 / 279
Горивен резервоар, л 1 050
Система за контрол на разхода на гориво стандарт
Въздушен компресор стандарт
Габаритна дължина без хедер в транспортно положение, мм 9 250
Габаритна ширина без хедер в транспортно положение, мм 3 675 (с гуми 680/85 R32)
Габаритна височина без хедер в транспортно положение, мм не повече от 4 000
Тегло,кг 16 500 +/- 300

/// Галерия

Комбайн Rostselmash RSM161
Комбайн Rostselmash RSM161
Комбайн Rostselmash RSM161
Комбайн Rostselmash RSM161
Комбайн Rostselmash RSM161
Комбайн Rostselmash RSM161
Комбайн Rostselmash RSM161
Комбайн Rostselmash RSM161
Комбайн Rostselmash RSM161
Комбайн Rostselmash RSM161
Комбайн Rostselmash RSM161
Комбайн Rostselmash RSM161
Copyright 2017 Агро старс ООД
Сайта е направен от Ди Ейч Студио